feed BlicVesti

Blic online RSS - Vesti
  1. Sinod Srpske pravoslavne crkve bez ijednog valjanog razloga "lupio je šamar" prvoj među patrijaršijama - Carigradskoj. SPC je ušla u opasnu igru protiv nadmoćnijih od sebe samo jer je grupa vladika preuzela odlučivanje u Crkvi.
  2. "Mati, nema nam više Dače", bile su prve reči Stefana Grujičića, učenika trećeg razreda Gimnazije "Vuk Karadžić" u Loznici, kada su njegova majka Jelena i otac Dragan stigli na mesto nesreće na putu Šabac - Loznica u kojoj je poginuo Damjan Rešević.
  3. Dok se problem ne reši zakonski, građani će na izborima teško moći da prepoznaju ko će ih izneveriti i promeniti stranku nakon što sakupi dovoljno glasova, jer često ni samo političri ne znaju da će postati preletači, dok im se za to ne ukaže prilika, objašnjavaju stručnjaci.
  4. Austrijska policija traga za Avganistancem koji je nožem ubio jednu osobu, a teže ranio drugu u oblasti Vulovic u pokrajini Gornja Austrija.
  5. Blokada Savskog trga, kao i kompletne Savske ulice, te paralisanje 20-tak linija gradskog i međugradskog prevoza koje tuda prolaze, bila je kap koja je prelila čašu u strpljenju Beograđana, pa je zato baš na ovoj lokaciji došlo do konfrontacije građana i taksista.