feed BlicVesti

Blic online RSS - Vesti
  1. Istražitelji Vojske Srbije koji rade na rasvetljavanju pada aviona "mig 21" kod Malog Zvornika očitaće podatke sa uređaja za snimanje parametara leta, ali kontekst nesreće biće poznat tek kada se zapis dopuni ostalim okolnostima - prirodom zadatka posade, planom leta, radio-komunikacijom, izjavama očevidaca.
  2. Od trenutka otkako je objavio svoju kandidaturu za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp se predstavljao kao uspešan biznismen koji može da vodi isto tako uspešnu ekonomiju.
  3. "Severni tok 2" je bio glavni adut strategije Vladimira Putina u nastojanjima da postane energetska supersila, najveći izvoznik nafte i gasa u Evropu. Od Putinovog dolaska na vlast 2000. do 2005. ruski izvoz energije porastao je za 54 odsto, a državna monopolistička kompanija Gazprom na berzi je dostigla vrednost od neverovatnih 367 milijardi dolara.
  4. Na plaži u Igalu meštani su pronašli uginulog delfina.
  5. Amerikancu koji se onlajn požalio na “neprijateljski nastrojeno” osoblje u odmaralištu na Tajlandu prete dve godine zatvora zbog “narušavanja ugleda hotela”.