Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/www/bezdan.rs/mz/libraries/cms/application/cms.php on line 471
Vesti Bezdan Hírek - Apoteke

Apoteke Vesti iz Bezdana

Sárkánypárbaj

 

Sárkányhajó evezős verseny


6 fős csapatok jelentkezését várjuk a következő kategóriákban

  • ·         Általános iskola  5 - 8 osztály tetszőleges felállás
  • ·         Felnőtt férfiak
  • ·         Vegyes    4f+2n

A győztes csapatok érmeket kapnak.

Bejelentkezés:

Tibor Levente    063 852 70 42

Metzger Tomo  060 058 10 15

email:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.     vagy   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Bejelentkezés tartalmazza a következőket:

Csapat neve, kapitány neve, csapat taglista

A csapatkapitányok és a csapat nélküliek 2015. augusztus 1-én 12:00 órára jelentkezzenek a csatornaparton megbeszélésre és a startlisták felvételére. A verseny 13:00 órakor kezdődik a betonos strandon.

Leírás:

A két csapat egy hajóban egymással szemben foglal helyet, a bíró jelére evezni kezdenek ellenkező irányban. Az erősebb csapat nyer.
 
 
 
 
 
  délelőtt 10:00-tól 12:00-ig kipróbálhatja a sárkányhajót

Dvoboj zmajeva

Dvoboj Zmajeva

Takmičenje u veslanju na brodu zmaja


očekujemo ekipe sa 6 člana u sledećim kategorijama

  • ·         Osnovna škola  5 - 8 razreda bilo koji sastav
  • ·         Muškarci  
  • ·         Mešane ekipe   4m+2ž

Pobedničke ekipe dobijaju medalje.

Prijave na:  

Tibor Levente    063 852 70 42

Metzger Tomo  060 058 10 15

email:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.     ili   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Prijava treba da sadrži :

Ime ekipe, ime kapetana ekipe, imena članova

Vođe ekipa i pojedinci koji još nemaju ekipu treba da dođu na kanalsku obalu 1.08.2015. u 12:00 sati radi dogovora i dobijanja startne liste. Takmičenje počinje u 13:00 sati  na štrandu kod betona.

Opis dvoboja:

Dve ekipe sede u istom brodu okrenute jedna prema drugoj, na znak sudije počinju da veslaju u suprotnim smerovima.  Jača ekipa pobeđuje.Od 10:00 do 12:00 možete da se provozate  u ovom brodu.

Potrebno je dva miliona evra za obnovu bezdanske prevodnice

Već 25 godina nije korišćena brana za brodove na Bezdanu. Civilna udruženja i brodari stalno traže da se brana stavi u funkciju, a to zahtevaju i privredni interesi što je rezultiralo rađanjem političke volje za obnovom. Urađene su procene i planovi, trenutno se na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu radi na planovima praktične izrade obnove. To je poslednji dokument koji se mora dodati za aplikaciju na konkursima Evropske Unije. Prema procenama obnova bi koštala dva miliona evra. Značaj brane, ako je u funkciji, je to što omogućava prolaz brodovima između Dunava i DTD-kanala, a sa druge strane bi igrala važnu ulogu i u odbrani od poplava. Pobornici obnove kažu da bi investicija povećala i razvoj vodenog turizma. Prema inženjeru Nikiti Andrejevu, brana izgrađena između 1855. i 1856. godine, bila je pravo čudo u tadašnjoj Evropi. Graditelj, Janoš Mihalik, je odlično procenio gde bi se brana trebala postaviti i prvi je u Evropi koristio tehnologiju podvodnog betoniranja. Njegova brana je bila prva u svetu koja je u potpunosti izgrađena od betona. Obnova brane je urađena 1954. godine, ali ju je poplava 1965. godine oslabila.

Obeleženo sedam decenija od Batinske bitke

Obeleženo sedam decenija od Batinske bitke BEZDAN - Povodom obeležavanja 70 godina Batinske bitke vence u Dunav danas su položili potpredsednik Pokrajinske vlade Miroslav Vasin, Udruženja boraca iz gotovo svih mesta Vojvodine, susedne Hrvatske i drugi gosti i delegacije. Ovom činu prisustvovali su i predstavnici lokalne samouprave, Vojske Srbije, opštinskog, pokrajinskog i republičkog SUBNOR-a, kao i preživeli ratnici. RTV RTV Posle polaganja venaca, u Somboru je u gradskoj hali "Mostonga" održana svečana akademija. Vasin je istakao da je u danu kada slavimo Dan primirja u Prvom svetskom ratu država na dostojanstven način trebala da obeleži i epopeju Batinske bitke. Batinska bitka vođena je od 11. do 18 novembra 1944. godine između jedinica NOVJ i Crvene armije protiv jedinica Vermahta i njihovih saveznika. Cilj jedinica NOVJ je bio oslobađanje Baranje, a Sovjetske armije je bio da uspostavi mostobran za prelazak svojih tenkovskih jedinica na desnu stranu Dunava radi lakšeg zauzimanja Mađarske. RTV RTV S druge strane, Nemci su se trudili da omoguće povlačenje nemačkih jedinica preko Hrvatske i Slovenije u Austriju. Batinska bitka okončana je pobedom jedinica NOVJ i Crvene armije. U znak sećanja na Batinsku bitku na levoj obali Dunava kod Bezdana podignut je Spomen-muzej, a na desnoj obali, iznad sela Batina u Hrvatskoj, na Batinskoj kosi, Spomen obeležje.

III Bezdanski maraton

30.08.2014.godine je održano zadnje takmičenje u okviru ovogodišnje serije SRB-OPEN KUPA odnosno 3.Bezdanski plivački maraton.Plivalo se na hronometar distanca od 4.000.metara.Takmičenje je počelo u 16.30 časova.Temperatura vode je bila 21-23.stepena.Ukupno je u glavnoj trci učestovalo 59.takmičara iz Srbije,Madjarske i Hrvatske.Apsolutni pobednici su bili gosti iz Hrvatske i to Dijanović Lovro 1998.godište Osijek Žito sa vremenom od 0:49:52,84 i Bijelić Laura 2000.godište isto iz kluba Osijek Žito sa vremenom od 0:55:47,68.

 

{oziogallery 126} 

 

Rezultati