Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/www/bezdan.rs/mz/libraries/cms/application/cms.php on line 471
Vesti Bezdan Hírek - Hármastalálkozó Bezdán 2014

Home

Hármastalálkozó Bezdán 2014

 

Hármastalálkozó

X. "Hármas Találkozó"

Duna-menti kultúrnap

A „Hármas találkozó” a szerb, horvát és magyar nemzet kultúráját, szokásait, kulturális sokszínűségét bemutató rendezvény. Idén jubileumi tízedik alkalommal kerül megrendezésre. 2005-ben azzal a céllal indítottuk útjára a rendezvényt, hogy közelebb hozza a három nemzetet egymáshoz, itt a határ menti régióban. A program mára hagyományápoló rendezvényből, Nyugat-Bácska egyik legjelentősebb fesztiváljává nőtte ki magát.
Az egész napos rendezvény három részre osztható fel. A délelőtti órákban a vajdaság minden részéről, Szerbiából, és külföldről érkező kézművesek mutatják be munkásságuk termékeit, kirakodóvásár keretein belül. Ezzel egyidőben a „gasztrosátrak” alatt a legkülönfélébb helyi ételspecialitások és ínyencségek készülnek. Ezeket többek közt a Bezdánban működő civil szervezetek tagjai készítik.  Nekik köszönhetően az idelátogatók mindegyike találhat számára ízletes harapnivalót. Délután három órától a néptáncé és a népzenéé a főszerep. Fedett szabadtéri színpadunkon magyarországi, szerbiai és horvátországi művelődési egyesületek és tánccsoportok mutatnak be egy-egy darabot hazájuk kultúrájából, népszokásaikból, felidézve ezzel gyökereiket. Este nyolc órától a fiatalabb közönség felé fordulunk, számukra rock-koncert biztosítja a szórakozást.
Rendezvényünk rendkívüli módon rácáfol azokra, akik az egyes nemzetek közötti összeférhetetlenséget propagálják. Multikulturális fesztiválunkon három országból érkező, megközelítőleg ötezer vendég szórakozik hasznosan és önfeledten, évről-évre, az idén immáron tízedik alkalommal.